top of page
  • Margot Van Wauwe

Terugblik naar reportages Radio Babbelonië


Ik maak momenteel een Podcast waarin mijn jongeren van Jeugdtheater Larf vertellen hoe zij deze hele periode - van afstand moeten nemen van elkaar - ervaren. Daarbij denk ik terug aan het project Radio Babbelonië waar ik (een beetje) radio leerde maken... Intussen alweer zo'n 3 jaar geleden. Mooi en waardevol was dat. Hieronder de links naar mijn toen zelfgemaakte reportages, in afwachting van de stemmen van onze jongeren.1. Gregor vond de weg naar de boksclub

​Gregor is een jonge bokser uit Armenië. Hij voelt zich niet altijd welkom in België. We spreken over sport, gastvrijheid en dromen.


2. Hangjongeren

​We zochten hangjongeren in Ronse. Ze waren er moeilijker te vinden dan de mensen ons zeiden. Wie zijn deze jongeren? Waar ontmoet jij mensen ? Waar voel je je veilig of net niet?


3. Vluchtverhaal


Een pakkende getuigenis van een jonge Eritrese vrouw die met haar zoontje naar België vluchtte.
Radio Babbelonië


Radio Babbelonië presenteert korte radioreportages met uitgewerkte educatieve pakketten voor groepsactiviteiten en- gesprekken in het Nederlands. Met het materiaal kan je ongeveer twee uur een conversatiegroep met anderstaligen begeleiden. De reportages werden gemaakt door een redactie. De meeste onder hen zijn anderstalig met een migratieachtergrond én hebben ervaring in de media in het binnen- of buitenland. De eindredactie was in handen van Tjhoi Ng Sauw, professioneel radio- en tv-maker.

Comentários


bottom of page