top of page
  • © Gent Bougement

Soirée Bougement: Talk & Oiterpe


CAMPO Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, Gent -- Vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2016, 20u00


Soirée Bougement is de gecombineerde avondvoorstelling waarin Gent Bougement een podium geeft aan jonge Gentse makers en gecoachte amateurdansers. Kom kijken en ontdek Gents danstalent!


Natalia Pieczuro & CHVE / Colin H. Van Eeckhout (Amenra) - This kind of bird flies backwards Voor deze solo putte danseres en choreografe Natalia inspiratie uit momenten waarbij een mens voelt dat hij leeft. Ook de muziek van Colin H Van Eeckhout (van de Belgische post-metalband Amenra) kenmerkt de intensiteit en de diepte van die typische momenten. Natalia's lichaam spreekt een eigen taal en confronteert ons met de vraag hoe we momenten van extreem geluk en extreme tristesse beleven. Delen we deze momenten, of zijn het momenten van eenzaamheid?


Arend Pinoy (Het KIP, Kopergietery, Cie Soit, Bronks) - Ibrahim

Ibrahim is een solo die Arend Pinoy creëerde op vraag van het KIP, voor een KIPfestival rond het thema "brevitas" of beknoptheid. De korte solo die daaruit resulteerde is een soort van handschrift van Arend als maker en performer. Zijn veelzijdigheid als acteur en danser smelten er samen in een beeldend en fragiel stukje danstheater. Gent Bougement wou deze voorstelling vorig jaar al presenteren, maar toen strooide een Indonesische vulkaan roet in ons programma en kon hij niet tijdig in Gent geraken. Dit jaar is hij wél present!


Creatie Bougement & Arend Pinoy Op uitnodiging van Gent Bougement maakt Arend Pinoy een voorstelling met een groep amateurdansers. Zij repeteren op dit moment volop aan hun creatie. Het wordt voor deze groep ongetwijfeld een unieke ervaring waarbij ze dans en theater als onafscheidelijk zullen leren zien. Ze krijgen inzicht in de werkwijze van een professionele maker. Tijdens de repetities is er tijd is om te experimenteren, te exploreren, na te denken, te discussiëren, te zoeken, te laten bezinken en de creatie goed te zetten. Op Soirée Bougement gaat de voorstelling in première.


Tchi-ann Liu & Thomas Jillings - Organism

Tchi-ann studeerde zowel viool, zang als dans aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Voor haar eindwerk Organism werkte ze samen met jazzmuzikant Thomas Jillings. Samen stelden ze de vraag hoe architectuur deel kon uitmaken van een dans- en muziekcreatie. Hoe kunnen we een gebouw en het leven dat zich daarbinnen afspeelt registreren, omzetten naar beweging en muziek? Hoe krijgen uitgekozen elementen een eigen stem? Hoe verwerken we dit alles tot één sprekend geheel, één organisme? Organism vertelt het verhaal van terug kunnen en leren dansen, van steeds meer de ruimte benutten.

In samenwerking met Vooruit, Les ballets C de la B, Wisper, Campo.bottom of page